30. 5. 2024

Půlmaraton se i letos běží pro KORUNKU

Běžci na Festivalovém půlmaratonu MONET+ Zlín si kromě radosti z pohybu užijí i pocit, že pomáhají potřebným. A to díky charitativnímu projektu KORUNKA POMÁHÁ. Tento rok budeme pomáhat zase hned dvakrát. 

Za každý kilometr uběhnutý na Festivalovém půlmaratonu MONET+ Zlín je věnována 1 Kč rodině, která pečuje o dítě s vážným onemocněním nebo postižením. Tentokrát výtěžek poputuje sedmiletému Štěpánkovi z Provodova, který bojuje se zákeřnou nemocí. Lékaři mu diagnostikovali Burkittův lymfom – jeden z nejagresivnějších typů rakoviny a ze zdravého a energií překypujícího kluka se stal ze dne na den onkologický pacient.

Finanční příspěvek předají Štěpánkovi zástupci společnosti MONET + a Zlín Film Festivalu v neděli 2. června v 11:50 na hlavním pódiu na náměstí Míru. Částka pomůže rodině financovat náklady spojené s náročnou léčbou, které zdravotní pojišťovna příliš nezohledňuje. Štěpánek totiž potřebuje nepřetržitou špičkovou péči.

Charitativní rozměr však bude mít i Festivalový rodinný běh. Kompletní výtěžek ze startovného připadne Matyáši Horákovi z Vlčnova, který se od narození potýká se svalovou myopatií, kvůli které je odkázán na invalidní vozík a také na pomoc ostatních. Myopatie je nezánětlivé onemocnění či svalová porucha, která většinou postihuje především kosterní svalstvo. Myopatie mohou být vrozené či získané, potýkají se s nimi především mladí chlapci.  

Příspěvek, který pomůže financovat speciální fyzioterapie a kompenzační pomůcky, bez nichž se Matyáš neobejde, mu v neděli 2. června ve 14:50 na náměstí Míru věnují zástupci Festivalového rodinného běhu, Zlín Film Festivalu a projektu Korunka pomáhá.

Co je KORUNKA POMÁHÁ? 

Jde o charitativní projekt dvou zapsaných spolků – KORUNKY LUHAČOVICE a KORUNKY VELKÉ LOSINY. Oba spolky dlouhodobě podporují handicapované, nemocné či jinak znevýhodněné děti ve Zlínském a Olomouckém kraji. Během roku se koná řada benefic a charitativních akcí. Za svoji existenci spolky rozdaly desítky milionů korun. Uspořádaly také nejrůznější veřejné sbírky a organizovaly humanitární pomoc.

Více o aktivitách spolku na webových stránkách nebo na facebookovém a instagramovém profilu KORUNKA POMÁHÁ.