22. 10. 2024

Výročí oslavíme Pětkou s Intersportem

Náš půlmaraton slaví, ale my rozdáváme dárky. Prvním z nich je mimořádně zařazený běžecký závod na 5 kilometrů, který je určený především pro sportující děti a mládež, pro něž už je náš rodinný běh prostě příliš snadný.

Závod je součástí hlavního běhu 10. ročníku Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín, ale s vlastním místem a časem startu. „Pětka odstartuje ve 12.10 na mostě u obchodního centra na Čepkově, kudy vede trasa klasického festivalového půlmaratonu,“ uvedla výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová a doplnila, že závodníci se po startu připojí ostatním běžcům. Cíl Pětky s Intersportem, stejně jako pro ostatních tratí závodu, bude na náměstí Míru.

Pětka s Intersportem nabízí pro závodníky do 18 let věku také zvýhodněné startovné ve výši 399 Kč v první vlně startovného při registraci do 1. února, poté se v dalších vlnách startovné zvyšuje vždy o 100 Kč. Od 2. února tedy 499 Kč a od 2. dubna potom 599 Kč. „Účast běžců starších 18. let je i na této trati možná, ale za standardní cenu startovného, tedy 699 Kč na osobu,“ upozornila Jarmila Záhorová.

Podrobnosti o závodu

 

Jak už název napovídá, titulárním partnerem závodu je společnost Intersport, která má nyní nové motto „Ahoj, svaly zapoj!“ a snaží se sportování přiblížit jak jedincům, tak i rodinám, ať už se jedná o profesionální běžce nebo amatérské, tzv. „hobíky“ „Myslíme si, že nedílnou součástí života každého by měl být sport. Proto jsem se rozhodli stát partnerem této velkolepé akce, která propojuje sport s kulturou,“ vysvětlila marketingová manažerka Intersportu, Lucie Kuricová, a dodala proč považují za podporu sportu u dětí od ranného věku za důležité: „Má to mnoho pozitiv, a to nejen z hlediska fyzického a psychického zdraví, ale i určité disciplíny a vytrvalosti, osobního rozvoje a sociální soudržnosti. Podpora sportu tedy přináší prospěch nejen jednotlivcům, ale i celé společnosti.“

Pokud se závodu plánujete zúčastnit, stejně jako zaměstnanci našeho titulárního partnera, neváhejte s registrací příliš dlouho, jeho kapacita je totiž omezená.

On-line registrace