15. 5. 2024

Užijte si ve Zlíně kromě běhu i festivalový program

Festivalový půlmaraton není jen běžeckou událostí, ale také příležitostí pro místní i přespolní závodníky, aby vzali na festival své rodinné příslušníky nebo přátele a společně objevovali všechny krásy festivalového Zlína.  Zlín Film Festival totiž nabízí bohatý filmový i doprovodný program, který poskytuje kvalitní zábavu, poučení i pestré možnosti pro smysluplné trávení společného volného času pro celou rodinu.

Závod odstartuje přesně v 10:00 u Kongresového centra, poté co běžci zdolají zvolenou délku tratě, doběhnou do cíle na náměstí Míru. Zde je pro ně kromě tradičních závodních oficialit připravena i řada dalších zajímavých akcí a aktivit.

Z doprovodného programu na náměstí doporučujeme ve 14.30 povídání Vladimíra Kroce ve Festival Café s bývalou českou atletkou a běžkyní na lyžích Evou Vrabcovou – Nývltovou. Kdo by to v tomto čase nestihl, může se v 17 hodin přesunout do stanu v sadu Svobody u zámku, kde bude Eva hostem pořadu Život je takovej.

Rodiny s dětmi si kromě tradičního Festivalového rodinného běhu mohou užít i vystoupení Jirky Hadaše, který na hlavním pódiu naučí děti své kouzelnické fígle, a to od 15:30 během pořadu Kouzlení Jirky Hadaše s Mateřídouškou.

Fanoušky oblíbené slovenské kapely potěší od 18:30 Nadační fond Kapka naděje, která po pěti letech opět přiváží na centrální zlínské náměstí charitativní koncert kapely NO NAME.

 

Výběr z programu náměstí Míru

12.00 Květinový ceremoniál vítězů 9. Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín

13.30 Slavnostní vyhlášení vítězů všech kategorií 9. Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín

14.30 Festival Café – hostem Vladimíra Kroce bude Eva Vrabcová – Nývltová

15.00 Start Festivalového rodinného běhu

15.30 Kouzlení Jirky Hadaše s Mateřídouškou

18.30 Koncert pro Kapku naděje - NO NAME


Kromě kulturního programu můžete během celého dne navštívit i stánky jednotlivých partnerů našeho půlmaratonu. Také se díky Legománii s Fakultou technologickou UTB můžete bavit v jejich stánku například s oblíbenou stavebnicí LEGO nebo se zde dozvědět spoustu zajímavých informací ze světa vědy.

Pestrý program ovšem nabízí během neděle 2. června i další festivalové zóny. Vyberte si z bohaté festivalové nabídky a užijte si tak atmosféru nejstaršího a největšího festivalu pro děti a mládež na světě!