11. 5. 2024

Lokální kapely opět vytvoří tu správnou běžeckou atmosféru

Aby se vám při našem závodu dobře běželo, připravili jsme pro vás i letos podél trati pestrý hudební program různých hudebních žánrů, který festivalovému půlmaratonu dodá atmosféru světových běžeckých klání a jistě potěší i přítomné diváky. Seznamte se s letošními kapelami, které vás budou během závodu bavit.

Věříme, že i letos to na svém stanovišti na Havlíčkově nábřeží v blízkosti 4. a 5. ZŠ pořádně rozjede kapela Kašparova kráva. Hudební skupina ze Zlínska, která hraje rock na punkovém základu má stejně jako loni připravený repertoár rychlé a energické hudby s charakteristickými punkovými texty.

Dále po trati, na mostě u Máců, podpoří běžce kapela složená z hudebníků z hudební školy Yamaha s názvem Pro tebe.

Další mladá kapela z Vizovic Dark Paradise na opačném konci tratě, v Prštném, jistě vsadí na své oblíbené rockové zábavovky, které hrají lidem, protože je znají a baví je.

Až z Valašské Polanky dorazí podpořit běžce kapela DH Polančanka, složená z muzikantů o průměrném věku jednatřiceti let, převážně rodáků právě z Polanky. Nesází však pouze na lidovou muziku, ale třeba i na swing, jazz a někdy si prý střihnou i bigbít. Všichni členové jsou pokračovatelé rodinných muzikantský tradic sahajících někdy i pět generací zpět, takže hudbu mají opravdu v krvi. Jaký žánr zvolí jako doprovod k běhu se mohou fanoušci půlmaratonu přesvědčit u 14|15 Baťova Institutu.

Pokud dáváte přednost rytmu jazzu, můžete se těšit na úsek Baťovským areálem. Právě u 21. budovy bude mít své stanoviště zlínská kapela ROH Jazz Quintet. Na tradičním místě v továrním areálu u Dřevnice vám běh zpříjemní hity Rádia Kiss, které zde opět zaparkuje svoje ozvučené auto.

Věříme, že díky našim interpretům poběžíte lehkým krokem a užijete si závod od začátku až do konce.