11. 6. 2024

Jarmila Hastíková: Po zdravotní pauze jsem si chtěla čtvrtmaraton ve Zlíně užít

Ve čtvrtmaratonu, který se ve Zlíně běžel v rámci Festivalového půlmaratonu, zazářila Jarmila Hastíková. Vytrvalkyně z Napajedel v něm obsadila druhé místo. Na trati dlouhé 10,5 kilometru se blýskla časem 41:19.

,,Ve Zlíně to byl můj třetí závod po dvouměsíční zdravotní pauze. Měla jsem velké zdravotní problémy a vůbec jsem nevěděla, jestli budu ještě někdy běhat,“

prozradila Jarmila Hastíková, která znovu kvalitně trénuje teprve 14 dnů.

 ,,Proto je pro mě výsledek ve čtvrtmaratonu velmi milým a hlavně nečekaným překvapením. Ovšem věděla jsem, že v centru krajského města budu závodit s velmi kvalitními soupeřkami. Závod jsem si však chtěla hlavně užít a běžet, jak to půjde,“ přiznává rodačka z Veselí nad Moravou.

Trasa jí vyhovovala.

,,Byla to rychlá rovina, takže se mi běželo suprově,“ pochvalovala si Hastíková.

Na trase nemusela řešit žádnou krizi.

,,Ale čekala jsem ji, podobně jako v mých posledních dvou závodech, mezi 5. a 6. kilometrem. V průběhu 5. kilometru mě ovšem předběhla Petra Poučová, která se mě od startu držela. Já jsem ale pořád běžela svoje tempo a po několika stech metrech jsem Petru předběhla a definitivně se probojovala na druhé místo. To jsem pak udržela až do cíle,“ upozornila na rozhodující moment vytrvalkyně z Napajedel.

 Závod ve Zlíně se jí líbil.

 ,,Byl naprosto úžasný. Sešla se v něm kvalitní konkurence, běžel se v parádní atmosféře, skvělí byli také diváci podél trati i v cíli na náměstí Míru. Určitě v něm příští rok poběžím znovu,“ plánuje Hastíková.

Po závodě si zašla s manželem a nevlastní synem na jídlo a pak si všichni užívali slavnostní vyhlášení výsledků. A to nebylo všechno.

 ,,Po příjezdu domů jsem byla vyjet únavu 32 kilometrů na kole a povedený den jsem večer oslavila vychlazeným pivem,“ svěřila se ještě Jarmila Hastíková.                                         

 

Za článek děkujeme Lubomíru Hotařovi